SALATAYA SOFRADA KOMBİNE BİLET

    Diyet yapıyorsanız sofranızın baş köşesini birbirinden lezzetli salatalara ayırmalısınız. En son ne zaman pazara gittiniz bilmiyorum, ben sıkça gidiyorum yeşiller, kırmızılar, morlar, turuncular ve sarılarla eve dönüyorum...   

   Çok şükür ki memleketimiz cennet gibi... Sırasıyla sayalım o zaman pazardan neler aldığımızı...
Marul
Maydanoz - Roka - Dereotu
Salatalık
Domates
Kara lahana
Havuç
Limon
    Sizde unuttuklarımı yorumda paylaşırsanız sevinirim.
   Yan yana düşünün bir, rengarenk hepsi pazardan taze taze çeşitli salatalar yapmak üzere bizi bekliyorlar.

   Pazara gitmek aslında diyet yapmanın en önemli şartı en azından benim için öyle, pazarsız diyet yapamıyorum. Yada yukarıda saydıklarımı taze alabileceğiniz iyi bir manav reyonu olan marketiniz olmalı. Ayrıca evde salata için kullanabileceğiniz yan malzemeleriniz yoksa pazarımızı yaptıktan sonra bir markete de uğramayı ihmal etmemek gerekiyor. Marketten alabileceklerimizi de sıralayalım o zaman:
Mısır
Kornişon
Beyaz peynir
Ton balığı
Tavuk (Göğüs)
    Sizde unuttuklarımı yorumda paylaşırsanız sevinirim.

   Salata deyince diyet yaparken benim aklıma gelen ana öğün yerine tüketebileceğim zengin malzemeli bol çeşitli ve lezzetli sebze ve garnitür karışımı oluyor. Bir çok malzemeden çeşitli salatalar yapabiliriz buda menü çeşitliliği demek ki diyette en önemli destekleyicidir.
   Yeşil mercimek, makarna , tavuk parçacıkları ve bulgur ile zenginleştirilmiş salataları ana öğün olarak kullanarak istediğim kiloya ulaştım veeee;

   "Benim meselem diyet yaparak kilo vermek değil indiğim kiloda kalmak :) bunu ayrıca konuşacağız..."

   Peki salata konusuna kaldığımız yerden devam edelim... Sayfamızda salatalara sıkça yer vereceğiz. Çok farklı malzemelerle salatalar yapacağız. Burada değinmek istediğim bir nokta daha var. Diyet yaparken sadece zenginleştirilmiş salatalar tercih etmemin sebebi aslında lezzetten ödün vermek istememem olabilir. Yukarıdaki malzemelerden de anlayacağınız gibi her salatamız neredeyse bir sebze yemeği, bir dilim ekmek ve salata içeren diyet menülerini barındırıyor. 
  Sadece salata ile diyet yapıyorum dediğimde olur mu öyle şey diyenlere söylüyorum; salata deyince aklına gelen şeye bağlı.
  
        Sevgili dostlarım salatayı nasıl çeşitlendirebileceğimizi anlatırken asıl üzerinde durmamız gereken meseleyi biraz ihmal ettim sanırım. Nasıl bir menü uygularsak uygulayalım diyet yaparken soframızdan salatayı eksik etmeyelim. 

Bir kilo koruma programında ise:     

  •     Hacim olarak daha fazla yer kapladığı için istenmeyen kaçamaklara engel olur...
  •    Çabuk doyarsınız...
  •    Daha fazla yiyerek daha az kalori almış olursunuz...
  •    Daha geç acıkırsınız...
  •    Lifli gıdalar olduğu için sindirim sisteminiz için faydalıdır...   

      Buda bir sonra ki paylaşım için ipucu olsun; Bu kadar salatadan bahsettikten sonra tabi ki de yeşil bir salatayla devam etmeyeceğim ona da sıra gelecek. :)  İlerleyen saatlerde bir baklagiller ile hem salata, hem yemek, hemde çorba nasıl yapabileceğimizi bir örnek menü ile paylaşacağım... Sayfamızı takip etmeye devam edin...

     Bol salatalı sofralarda daha sağlıklı ve formda günler diliyorum...  Görüşmek üzere...




2 yorum:

  1. güzel diyet..yumurta eksik gibi..:) bildiğim kadarıyla yumurtadaki bol protein zayıflamaya yardımcı oluyor.. sabahları 1,5 yumurtayı tüketirim.. salatalık deyince "turşuluk salatalık" aklıma geldi..marketler de hazır turşuluklar var,cam kavanozlar içinde..ben genellikle turşu olanını tercih ediyorum..yemeklere iyi gidiyor.. :)) kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  2. Eveeet çok haklısınız yumurta eksik olmuş, çok kullanırım bende hemen ekliyoruz listeye. Kıymetli yorumlarınız için çok teşekkür ederim... :)

    YanıtlaSil