Tarif:
Malzemeler:
3 Sap Pırasa
3 Yumurta
1 Havuç (Tercihen)
1 Yemek kaşığı un
1 Çay kaşığı kimyon
1 Çay kaşığı tuz
Kızartmak için yağ...
Pırasalar halka şeklinde ince ince doğranır. Doğranan pırasaların üzerine 1 çay kaşığı tuz eklenerek pırasanın suyu çıkana kadar içine yoğurulur.
Bu işlem yerine arzuya göre pırasayı az yağda bir miktar kavurabilirsiniz ben çiğden sevdiğim için yoğuruyorum.
Havuç rendesi, üç yumurta , bir yemek kaşığı un, bir çay kaşığı kimyon da pırasaların olduğu kaba alınarak bütün malzemeler iyice karıştırılır.
Biraz sulu bir karışım olur bu nasıl kızaracak dağılır diye gözünüz korkmasın. Çok fazla un koyunca hamur tadı sebzelerin tadını bastırdığı için çok fazla un koymayı tercih etmiyorum. Kızgın yağa birer çorba kaşığı alınarak üzerine hafif bastırılarak inceltilir. Ocağın altı bu aşamada kısılır. Ara ara altını açabilirsiniz ama genelde kısık ateşte kızartılır.
Maşa ile değil resimdeki gibi bir spatula ile çevirmeniz dağılmaması için yeterli olacaktır. Soğuk servis yapılır yada biz öyle tercih ediyoruz diyelim :)
Soğuk ve üzerinde yoğurt, salçalı sosla servis yapabilirsiniz. Servis yaparken maşa kullanabilirsiniz.
Şimdiye kadar pırasadan mücver yapmadıysanız mutlaka deneyin. Böreği gibi, omleti gibi mücveri de çok farklı bir tat...
AFİYETLER OLSUN EFENDİM...
TIKLAYIN YEMEK TARİFLERİ...
Canım yine döktürmüşsün.Kahvalıta ne güzelde olur "mücver" eline sağlık bu hafta sonu yapacağım
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.Eminim senin elin deyince çok daha güzel olacak❤
SilBu tarifi eşim görmeden siler misiniz lütfen? :) :p
YanıtlaSilSize pırasayı sevdirecek bir tarif😊silmeyeyim😊
SilEllerinize sağlık...Pırasayı da pek severim.:)
YanıtlaSilellerıne saglık hepsı cok guzel görünüyor afıyet olsun
YanıtlaSilay bunu öğreneyim. sadece maydonozdan yapılan mücver de vaaar :)
YanıtlaSilCanım çekti denemek lazım. Ellerine sağlık
YanıtlaSil