EVDE KOŞU BANDI

    Evde koşu bandı olması ilk bakışta çok cazip görünüyo olabilir fakat alıp da kullanana çok şahit olmadım. Evinize bir koşu bandı alacaksanız önce onun sürekli açık olarak durabileceği bir yeriniz var mı bunu değerlendirmek gerekiyor.


    Çünkü alalım katlanır olsun kullanacağımız zaman açarız diye düşünerek alacaksanız maalesef o iş öyle olmuyor. Alıyoruz dünyanın parasını verip sonra bir iki kullanıp katlayıp bir köşeye koyuyoruz aslında kullanınca işe yarıyor kendisi. 
"Koşu bandı alsam kilo verir miyim?" diyenlere önce bir süre boş boş bakışım ondandır. Soru çok güzelde cevabı zor. 

   Ama ben kullanırım evimde de yer var elimin altında olur bir program yapar aksatmam diyorsanız alın. Çünkü programlı kullanıldığı zaman koşu bandı çok ile yarayan bir spor aleti. Bu bütün spor aletleri için geçerli geçmişte eliptik bisiklet ve bisiklet kullanmış biri olarak yine en kullanılabilir olanın koşu bandı olduğunu düşünüyorum. 
BENDE DURUM BU

 Koşu bandı evde nerede olmalı:
  • Kesinlikle cam önü ve kullanırken mümkünse cam açık olmalı...
  • Günlük hayatınızı etkilememeli yani temizlik yaparken ayağınızın altında olmamalı yoksa katlanıp bir köşeye kaldırılmayı hak etmiş demektir. :))
  • Bu tamamen benim kişisel fikrim bir televizyon olursa karşısında tadından yenmiyor:) 🙈🙉🙊
  • Koşu bandının karşısında mümkünse bir ayna olması çok iyi olur. Spor yaparken zayıf yada kilolu olmanız fark etmez kendini görmek iyi geliyor. Araştırıp bir ara bundan bahsedelim.
Ne kadar kullanmalı:
     Bu biraz sizin ne istediğinizle alakalı ama kilo vermek veya sıkılaşmak amacıyla kullanıyorsanız bence haftada 3 veya 4 kez 45 dakika hızlı bir tempoda yürümek çok işe yarıyor. Koşu bandını aldığımda 4 km/Saat ile kullanıyordum. Şimdilerde            5 km/saat ideal hız diye düşünüyorum. tabi 4 ile başlayıp 10 dakika sonra 5'e çıkarıyorum. Bu fitness hocasının da tavsiyesiyle uyguladığım bir program. Diyete eşlik eden bu tempoda bir sporun süreci hızlandırdığını söylemeliyim. Diyet yapamıyorsanız bile bu tür bir spor tek başına sizi bir kaç beden sıkılaştırıyor. Yıl 2013 kilo vermek için sporunda gerekli olduğuna karar verdiğim bir dönem. Kilo 83  2 ay boyunca yukarıda bahsettiğim kadar süre bir salona gidiyordum. 2 ayın sonunda tartı yine 83 fakat 6 cm incelme yani yaklaşık 2 beden düştüm.Sadece sporlar ibre oynamadı yani sebebini de anlatıp çok uzatmayayım bir ara konuşuruz :) Diyet ve spor aynı anda mı yapılmalı bu tartışmalı bir konu ama iyi görünmek istiyorsak öyle yada böyle hayatımızın bir yerinde spor olmalı.
    Bazı uzmanlar önce kiloları verip sonra sporla sıkılaşmanın daha doğru olduğunu söylüyorlar fakat verecek kilonuz çok fazla değilse sporla desteklenecek bir diyet sizi kısa zamanda istediğiniz sonuca ulaştırır. 

   Formda kalmak bir yaşam şeklidir... Burada buluşmaya devam edelim daha konuşacak çok şeyimiz var. Sağlıklı ve formda kalın..

               Aşağıda yorum görmeyince merak ediyorum...👀





8 yorum:

  1. bende yazlıktan kilo alıp döndüm, zaten 44 beden bir kadınım bugün diyete başladım, yıllar önce koşu bandım vardı, sonra internetten sattım, pilates yapıyorum arada faydasını görüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet plateste işe yarıyor aslında düzenli yapılan her sporun faydası oluyor sürdürebilsek.Yorumunuz için teşekkür ederim...😊

      Sil
  2. spor yapmak amaçlı iyi fikirmiş gibi geliyor bana. En azından dışarıda yürüme fırsatı bulamayanlar için. :)

    YanıtlaSil
  3. koşu bandı kullanabilenler için iyi gerçekten , ben normalde de çok yürüyüş sevmediğimden olsa gerek bana uzak bir alet :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kullanınca işe yarıyor.Yorumunuz için teşekkür ederim...😊

      Sil
  4. Eve alınan tüm spor aletleri bir zaman sonra tozlanmaya mahkum kullanılmayan nesnelere dönüşüyor maalesef. Her daim kullanabilmek için ciddi bir iradeye sahip olmak lazım. Ben yazın açık havada kışın ise spor salonunda yürüyüş yapmayı tercih ediyorum. Evde yapılabilecek en güzel sporlardan biri zumba :) Zumba videolarını açıp hoplamak zıplamak insana enerji veriyor. Bir yandan da hatırı sayılır kalori yakmanıza sebep oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zumba iyi fikirmiş 😊en sevdiğim . Yorumunuz için teşekkür ederim...😊

      Sil