KİLO VERMEK NEFES ALMAK KADAR KOLAY MI?

   
     Hiç duymayanlar iyice abarttığı mı düşünmüş olabilir fakat dünyanın her tarafında geçerliliği olan bir yöntemdir nefes alıp vererek kilo verme yöntemi.



   Dolayısıyla bu konuda öğrendiklerimi  ve tecrübe ettiklerimi sizlerle paylaşmamak olmaz. Nefes alarak kilo verme yönteminin temeli vücuda daha fazla oksijen girmesine dayanır. Vücuda giren oksijen miktarı artınca o oksijeni yakmak için daha fazla enerji harcanır. Aynı zamanda metobolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar. 

"Benim bünyem yakıyor yiyorum ama kilo almıyorum" gibi söylemleri de bununla açıklayabiliriz belki, bunu bilemem ama yemeyip kilo veremeyenlerin denemesinde fayda var. 

   Bu konuda okuduğum makalelerden birinde kilo vermek için yapılan egzersizlerinde mantığında daha fazla oksijen ihtiyacı duyan metobolizmanın daha fazla enerji yakmasından bahsedilmekteydi. 🏃 

   Daha fazla enerjiye ihtiyaç duyan bünyemiz bu enerjiyi yağlardan karşılıyor ve böylece daha fazla oksijen eşittir daha formda hayat diyoruz.

  Şimdi nefes alma tekniğinden nasıl faydalanacağımızı konuşalım. Çok farklı teknikler öne sürülmekle birlikte üç teknik öne çıkmakta:


   Nefes alma tekniği 1: Burnumuz ve ağzımız açıkken 2 dakika boyunca saniyede bir nefes alacak şekilde nefes alıp veriyoruz. Daha sonra alıştıkça saniyede iki nefese çıkarabiliriz. Bunu günde 5 kere yapmamız önerilmektedir. İlk yapıldığında baş dönmesi ve mide bulanması olabiliyor bu sebeple yavaş yavaş süreyi ve tempoyu arttırarak başlayabilirsiniz. 

   Nefes alma tekniği 2: Kollarımız aşağıda bir ayağımız biraz önde olacak şekilde ayakta duruyoruz. Kaslarımızı hissedecek şekilde üç saniyede kollarımızı yukarı kaldırarak nefes alıyoruz. Üç saniye kadar bu pozisyonda kalıp sonra 7 saniyede kollarımızı aşağıya indirirken nefesimizi veriyoruz. Bunu her gün 5 dakika yapıyoruz. Bu japon kilo verme yöntemiyle bir iki ayda 10 kg gibi bir kilodan kurtulmak mümkün.   

   Nefes alma tekniği 3: Son olarak dört üstü yere yatıyoruz özellikle kalça ve karın kaslarımızı hissederek derin nefes alıp veriyoruz. En kolayı bu galiba ama 15 dakika boyunca uygulamaya devam ediyoruz. Düzenli olarak her gün yaptığımızda kısa zamanda farkı görmeye başlıyoruz.  

   Burada okuduklarınız kişisel tecrübelerim lütfen kendiniz için uygun olan teknikleri uygulayın her yöntem herkese uygun olmayabilir. Önce sağlık diyoruz...   Takip eden herkese sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. Yeni konularda görüşmek üzere...      

SEVGİYLE VE FORMDA KALIN....YORUMLARINIZI İLETİRSENİZ MUTLU OLURUM...👀   Bu üç teknik arasından bana uygun olanı seçip bu gün itibariyle uygulamaya başlayacağım. Notlarımı alıyorum sonucu buradan sizlerle paylaşacağım.😓 😊






14 yorum:

  1. Umarım seçtiğin tekniğin faydasını görürsün.
    Bu arada + ekledim seni.Sevgiler...
    https://yesimlehertelden.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Bende umuyorum:) Kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim...Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Değişik bir yöntemmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok değişik gerçekten işe yarayacakmı göreceğiz:)) Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Benim daha önce çalıştığım yerde nefes terapisi yani doğru nefes alma öğretiliyordu. Geçen gün ise haberlerde sizin yazdığınız bu konuyla alakalı bir habere rastladım. Bunun mümkün olduğunu duydum açıkçası ama sizin de dediğiniz gibi doğru nefes alıp vermek önemli. Doğru yapıldığı takdirde faydası görülebilir:) faydalı bir yazı gerçekten tebrik ederim saygılarımla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu aralar gündemde ve kulağa da çok mantıklı geliyor. Umarım işe yarar deniyorum tabi doğru nefes alabilmek önemli becerip beceremediğimi göreceğiz:) Kıymetli yorumlarınız için çok teşekkür ederim:) Saygılarımla

      Sil
  5. Daha çok nefes daha çok performans 😀 Can alıcı konulara değiniyorsunuz 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir formülü olmalı bunun bulacağız onu:) Kıymetli Yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  6. Çok yararlı bir yazı olmuş..Nefes ile kilo vermeyi yeni duydum açıkçası..

    YanıtlaSil
  7. Kıymetli yorumunuz için çok teşekkür ederim.😊

    YanıtlaSil
  8. 29 Eylül'de diyetisyene gidene kadar bana her şey serbest. Nefes alıp veririm ama onda sıkıntı yok. :)

    YanıtlaSil
  9. Kilo vermek hic benlik degil. Kilom olsaydi galiba hep beraber yasardik ben yiyerek kilo verdim. Su andada sıska degilim normalim :) iyi bayramlar bu arada

    YanıtlaSil
  10. Mantık doğru aslında olabilir bence.

    YanıtlaSil