MANTAR SIFIR KALORİ

Mantar sıfır kalori olarak bilinir ve gerçekten de kalorisi düşük besinlerden biridir. 100 gr mantar sadece 28 kCal olduğu için mantarlı bir tarifle yayınımıza devam edelim istedim... Yapması kolay kalorisi düşüklerle devam edeceğiz... Önce tarif:


Malzemeler:
Yarım kg kültür mantarı
Yarım tavuk göğsü
1 Orta boy soğan
1 Orta boy Domates
Tuz
Arzuya göre baharatlar

Tarifi:
Mantarlar ince ince kıyılır. Tavuk ve mantarın ince doğranmış halinin pişme süreleri hemen hemen aynı olduğu için önce tavuklar ısınmış tavaya atarak mühürlendikten* sonra hemen mantarlar ilave edilir. 
 Bir süre karıştırarak pişirdikten sonra mantarlar sunu salıp çekene kadar pişmeye bırakabiliriz. Bu arada tencerenin kapağı kapalı olmamalıdır.  Suyunu tamamen çektikten sonra soğanlar eklenir ve bir kaç dakika sonra doğranmış domateslerde eklenerek resimdeki gibi domatesler pişene kadar kavrulur.  
              Veeee Afiyetler olsun....



    Mantarların yeterince temiz olduğundan emin olabiliyor musunuz, ben olamıyorum. var biraz sıkıntı :) temizlerken nasıl bir yöntem uyguluyorsunuz bilmiyorum ama ben yıkayıp kabuklarını soyuyorum. Yıkama işi biraz zahmetli geliyor. Vitamini kabuğundaysa sıkıntı  büyük. 

Artık siz duruma göre bir temizleme şeklinizi bir gözden geçirirsiniz. Soymak kolay oluyor. 
   Şimdi sıra mantar sote ile yapabileceğimiz pratik yemekleri konuşmaya geldi. İşin diyet kısmı buraya kadardı diyetinizin bozulmasını istemiyorsanız buradan sonrasını okumayın....


   Tarif 1:  İlk olarak yukarıda yaptığımız sote, bulgur pilavı ve salatayla kendinize süper bir diyet menüsü hazırlayabilirsiniz...

   Tarif 2: Evinizde yukarıdaki menüye itiraz edecekler olacaktır. Onlar için birinci alternatif olarak kremalı makarna yapabilirsiniz. Yukarıdaki soteden kendinize ayırın biraz, sonra kalanı biraz kıyın bir bıçak yardımıyla veya baştan niyetiniz makarna yapmaksa tavuk ve mantarlarınızı biraz daha küçük doğrayabilirsiniz. Sote piştikten sonra marketlerden küçük kutu olarak hazır alabileceğiniz kremadan üzerine yarım paket ekleyin. Sote ve krema özleşene kadar 5 - 10 dakika pişirin. Daha önce hazırladığınız bir paket sade makarna ile karıştırarak italyan restaurantlarında karşılaşabileceğiniz türden bir makarna elde edebilirsiniz.

   Tarif 2: İkici tarifimiz biraz daha kolay yaptığınız soteyi bir tepsiye yayın özerine beşamel sos ve kaşar rendesi ekleyerek fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

   Birinci tarifi çoçuklar çok seviyor ama ikinci tarifin kalorisi epeyce yüksek olduğu için genelde misafir ağırlamak için kullanıyorum. En mantıklısı ise yarısını kendimiz için ayırıp kalan yarısıyla da yarım paket makarnayı servis etmek oluyor. 

   Alternatifleri yazmaya çalıştım, hem kendimizi hem çoçukları menun edecek bir tarifi daha böylece bitirdik...

  Takip ettiğiniz için çok teşekkür ederim... Tekrar görüşmek üzere.... Yorumlarınızı bekliyorum...👀



5 yorum:

  1. Bizim son zamanlarda sık sık kullandığımız bir yiyecek türü mantar. Özellikle fırınlamasını pek severim.
    Ellerinize sağlık, eminim çok nefistir. :)

    YanıtlaSil
  2. Kıymetli yorumlarınız için çok teşekkür ederim :) Deneyin mutlaka derim ben

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim, bu arada ben de bu gün başladım diyete bakalım nasıl olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende öyle bir süreçteyim şu anda kışa kadar süre verdim kendime dikkat edince oluyor kolaylıklar dilerim Kıymetli yorumlariniz için teşekkür ederim sevgiler:)

      Sil
  4. ne severim mantarlı soteyi bide beşamel soslu güzel fikir oldu ellerinize sağlık

    YanıtlaSil