PATLICAN YEMEKLERİ - 1

Patlıcan tava yapması en kolay, pratik olduğu halde çok da lezzetli bir yemektir. Patlıcanı sadece çiğ yiyemeyenlerdenseniz benim gibi bu tarif çok hoşunuza gidecek. 



Malzemeler
250 gr parça et ( koyun eti kullandım)
4 orta boy patlıcan
2 orta-boy domates
Kekik 
Tuz


Öncelikle patlıcanlar pijama şeklinde soyularak küp küp doğranır. Doğranan patlıcanlar yarim çorba kaşığı tuz ilave edilmiş suda 15 - 20 dakika bekletilir. Bu hem patlıcanların acısını alır hemde fazla yağ çekmesine engel olur. 
  Önce et tavaya alınır ve yüksek ateşte mühürlenir sonra orta ateşte patlıcanlar eklenir. Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirilir pişmesine yakın domates ve tuz ilave edilir. Domatesler pişene kadar önce orta sonra kısık ateşte pişirilir. Son olarak kekik ilave edilerek servis yapılır.

Herkesin yapabileceği lezzetli ve pratik bir tarif... Afiyetler olsun efendim...
   
   
Patlıcanla yapılacak o kadar çok kolay ama lezzetli tarif var ki. Bizim favorimiz olan
 "patlıcan öldürme" diye adlandırdığımız aparatif sayılabilecek bir yemek. Ana yemek değil ekmek arası veya dürümler için mükemmel bir meze.
  Patlıcanları bütün olarak kızartıyoruz. Pijama şeklinde soyulan patlıcanları kısık ateşte dört tarafını kızartarak maydanozla servis yapmadan patlıcan yeşil diyemeyiz. Burada karn noktası kısık ateş ve kızardıktan sonra yarım çay bardağı kaynar su ekleyerek yine suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmek.  

DEVAM EDECEK...



2 yorum: