KAHVALTI VE ÇAY SAATİ İÇİN KAŞIK DÖKMESİ

Kahvaltı için çok pratik, pratik olduğu kadar lezzetli bir tarifle karşınızdayım. Kaşık dökmesi yapması kolay sunumu güzel bir pişi türü.
Malzemeler:
3 Yumurta
Bir su bardağı yoğurt
Bir kase kadar doğranmış maydanoz
Bir kase beyaz peynir
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Bir paket kabartma tozu
Tuz

Yapması çok kolay arkadaşlar sıralama çok önemli değil sıvı malzemelerden başlayarak bütün malzemeler karıştırılır. Tel karıştırıcı kullanabilirsiniz. Kıvamı tek karıştırıcı üzerinde kalacak silkelendiğinde düşecek şekilde olacaktır. Un bir birbucuk su bardağı gibi yeterli olacaktır. Yoğurdunuzun kıvamı ve yumurtaların büyüklüğü ile bir miktar değişebilir. Kıvam dediğim gibi akışkan değil fakat çevrildiğinde kaşığın üzerinden düşecek şekilde olmalıdır.
Pişirmeden önce tavayı çok az yağ ile bir fırça yardımıyla yağlanmalı. Bir peçete yardımıyla tava üzerindeki fazla yağ alındıktan sonra tava kısık ateşte iyice ısınana kadar beklenir. İyi ısınmış tavada bir yemek kaşığı yardımıyla kaşık dökmeleri dökülerek çevire çevire pişirilir. İki tarafıda iyice kızarınca alınır.

Kağıt havlu üzerine alınıp bir miktar soğuduktan sonra servis tabağına alınır.

   Servis tabağında gördüğünüz sunum ikindi çayı için hazırlandı ortasındaki sos süzme yoğurt ve nane karışımı arzu edilirse kullanılabilir.
 
   İkindi çayı içinde kahvaltı içinde son derece lezzetli çocuklar için besleyici ve pratik bir alternatif. Çok sıcakken değilde biraz soğuyunca hatta oda sıcaklığına geldiğinde servis etmenizi tavsiye edebilirim.

   Afiyetler olsun... Sevgiyle kalın 😍😊






9 yorum:

  1. Arada yapıyorum bunu. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Hemen iade-i ziyarete geldim. Ne güzel paylaşımlarınız var, tebrikler. Sayenizde yarın sabah kahvaltı menümüz hazır demektir.

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar lezzet kokan, huzur veren bir sayfa burası...
    Hemen takibe aldım sizi :)

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık :-)

    YanıtlaSil
  5. Çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık

    YanıtlaSil