KARNABAHAR KIZARTMASI

   Kış geldi karnabahar sofralardaki yerini aldı. Bugün bir karnabahar klasiği karnabahar kızartması yapıyoruz.





Malzemeler:
Bir küçük boy karnabahar
Bir yumurta
İki çay kaşığı silme tuz
1 Çay bardağı un
   Karnabahar yıkanıp ayıklanarak başlanır. Karnabahar ağaç görüntüsü bozulmadan ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Çok büyük parçalar varsa ortadan ikiye kesilebilir. Karnabaharların üzerine kadar su doldurulur. Bir silme çay kaşığı tuz ekleyerek kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşlanır ve süzülür. 
      Bir su bardağı su,bir yumurta, bir çay bardağı un ve bir silme çay kaşığı tuz ile bir karışım hazırlanır. 
   Karnabaharlar hazırlanan karışıma bulanarak kızgın yağda kızartılır. 
 
   Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
Ve afiyetler olsun efendim...








TIKLAYIN YEMEK TARİFLERİ...

TIKLAYIN KAHVALTI...

TIKLAYIN TATLI TARİFLERİ...


TIKLAYIN KIŞ HAZIRLIĞI...





Yorumlar

  1. Malesef ben de karnabaharı hep kızartarak yiyebiliyorum. Yumurta koymadan sadece unla yaptığım da oluyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder