Kış geldi karnabahar sofralardaki yerini aldı. Bugün bir karnabahar klasiği karnabahar kızartması yapıyoruz.
Malzemeler: Bir küçük boy karnabahar Bir yumurta İki çay kaşığı silme tuz 1 Çay bardağı un Karnabahar yıkanıp ayıklanarak başlanır. Karnabahar ağaç görüntüsü bozulmadan ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Çok büyük parçalar varsa ortadan ikiye kesilebilir. Karnabaharların üzerine kadar su doldurulur. Bir silme çay kaşığı tuz ekleyerek kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşlanır ve süzülür. Bir su bardağı su,bir yumurta, bir çay bardağı un ve bir silme çay kaşığı tuz ile bir karışım hazırlanır. Karnabaharlar hazırlanan karışıma bulanarak kızgın yağda kızartılır.
Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır. Ve afiyetler olsun efendim...
en sevdiklerimdeeeen :)
YanıtlaSil