
Ayrıca börekleri hazırlayıp buzlukta da muhafaza edebilirsiniz.

4 Yufka
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı çekilmiş haşhaş
İçi için;
2 Su bardağı yeşil mercimek
3 Su bardağı su
1.5 çay kaşığı tuz
1 Orta boy soğan
1 Yemek kaşığı salça

Önce içini hazırlayalım;



Yarım çay bardağı sıvı yağın bir kısmıyla tepsi yağlanır kalan yağa yarım çay bardağı süt eklenir. Sütlü karışım bir kaşık yardımıyla böreklerin üzerine dökülür. Tepsiye akan sütü börekler çekecektir. 175 -180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Çıktığında çıtır çıtır olduğunu göreceksiniz. Hemen servis edebilirsiniz. Böreklerimizin içi yumuşak olduğu için durdukça yumuşayacaktır. dışarıda da bıraksanız kurumaz. Bu sebeple masada beklemesi açısından çay saatleri için masaya getirebileceğiniz güzel bir alternatif...
Afiyetler olsun efendim....
TIKLAYIN YEMEK TARİFLERİ...
TIKLAYIN KAHVALTI...
TIKLAYIN TATLI TARİFLERİ...
TIKLAYIN KIŞ HAZIRLIĞI...
Denedim çıtır çıtır harika oldu.Elinize sağlık, tarifleriniz tam tutuyo ve lezzetli oluyo
YanıtlaSilsaooool aklımda olsun iyi kahvaltılık :)
YanıtlaSil