
1 Su bardağı Kırmızı mercimek
5 Su bardağı su
1.5 Çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
( Tercihe göre nane ve sıvıyağ veya tereyağ ile sos hazırlanabilir.),
Tarif:
1 su bardağı kırmızı mercimek yıkanıp süzülür. Üzerine beş su bardağı su, bir bucuk çay kaşığı tuz ilave edilerek orta ateşte pişmeye bırakılır.
Burada dikkat edilmesi gereken en önemli şey çorbanın taşmasını engellemektir. Mercimek çorbası çok çabuk taşan bir çorbadır ve taşmaması için yapılması gereken şey çok kolaydır.
Çorba kaynamaya yaklaştığında karıştırılır. Ve altı kısılır altı kısılan mercimeğin içinde kepçe bırakılır ve üstü ya açık bırakılır veya kapağı genişçe aralık bırakılır. İçinde kepçe olan altı kısık üzeri yarı açık çorbanız taşmaz.


Tam pürüzsüz bir çorba için tek süzgeçten geçirmeyi tercih ediyorum. Diğer yöntemle de süreyi uzun tutarak pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
Bir kaşık tereyağ, isteğe göre bir çay kaşığı nane tavada ısıtılarak çorbanın üzerinde gezdirilir.
Afiyetler olsun efendim....
Mercimek çorbası, mercimekle birlikte içine soğan, havuç, patates veya özellikle çocuklar yemeyi çok tercih etmediği için brokoli, kereviz gibi sebzeler eklenerek zenginleştirilebilir. Mercimeğin tadı baskın olsa da sade mercimek çorbasının yeri ayrı diye düşünüyorum...
TIKLAYIN YEMEK TARİFLERİ...
TIKLAYIN KAHVALTI...
TIKLAYIN TATLI TARİFLERİ...
TIKLAYIN KIŞ HAZIRLIĞI...
Mercimek çorbası şifadır şifa... Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEvde denedim çok güzel oldu.Tarifleriniz harika elinize sağlık.
YanıtlaSilMercimek çorbasını pek severim. Eşimde sağolsun güzel yapar. ..
YanıtlaSil