KREM ÇİKOLATALI KOLAY PASTA


   Krem çikolatalı kolay pasta, yapım süresi aşağı yukarı yarım saat lezzetini nasıl anlatsam bilemedim hemen tarifi vereyim... 💓 



Malzemeler
Kek için:
Üç yumurta,
İki kahve fincanı şeker,
Üç kahve fincanı un,
Bir buçuk kahve fincanı sıvı yağ,
Bir yemek kaşığı krem çikolata,
Bir paket vanilya, bir paket kabartma tozu.

Keki ıslatmak için;
Bir su bardağı süt,
Bir çay kaşığı kakao,
Bir tatlı kaşığı şeker.



Krema için;
4 Su bardağı süt,
1 yumurta,
2 Yemek kaşığı nişasta
2 Yemek kaşığı un
1 Çay bardağı şeker
1 Paket vanilya

Pastanın üzeri için bir yemek kaşığı kakao.



   Kek için üç yumurta bir çay bardağı şeker ile krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 2-3 dakika mikserle çırpılır. Üzerine bir buçuk fincan sıvı yağ, üç fincan un, bir yemek kaşığı krem çikolata, kabartma tozu ve vanilya eklenerek tekrar çırpılır.
      



    Kilitli yuvarlak kek kalıbı yağlanarak karışım kalıba dökülür. Fırına göre değişmekle birlikte ortalama önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir.
   Piştikten sonra 5 dakika kadar kekin soğuması beklenir. Bu arada kremayı yapabilirsiniz.
  Krema için 4 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı (tepeleme değil) un, 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme değil), bir yumurta, bir çay bardağı şeker karıştırarak pişirilir. Koyulaşınca vanilya ve tereyağı eklenerek mikserle veya tel karıştırıcı ile iyice karıştırılır.
  Krema ılıyana kadar kek hazırlanır. 
 Önce kekin kenarları bıçakla ayrılır. kek kalıbının kilidi açılarak kenarı çıkartılır. Uzun bir bıçak yardımıyla kek ikiye bölünür. Bıçağı kekin ortasına kadar soktuktan sonra bıcağı sabit tutarak keki çevirerek kolaylıkla ikiye bölebilirsiniz. 


   Alt kek tabanı kalıbın altında kalır üstü bir servis tabağına ters çevirerek kolaylıkla alınır. Kek kalıbı tekrar takılır. 
  Kekin tabanı karıştırılan bir bardak süt, bir tatlı kaşığı şeker arzuya göre kakao da eklenebilir.  Yarısı ile taban ıslatılır. Kremanın yarısı üzerine dökülerek yayılır. 








   Üstüne kekin diğer yarısı kapatılır ve kalan krema üzerine dökülerek yayılır. Üzeri bir kapak veya streç ile kapatılarak buzdolabında bekletilir. Servis yaparken üzerine tel süzgeç yardımıyla bir yemek kaşığı kakao serpilir.
   Ve Afiyetler Olsun Efendim....

TIKLAYIN YEMEK TARİFLERİ...

TIKLAYIN KAHVALTI...

TIKLAYIN TATLI TARİFLERİ...


TIKLAYIN KIŞ HAZIRLIĞI...






1 yorum:

  1. Her zamanki gibi harika anlatım.Mutlaka deneyeceğim.Elinize sağlık

    YanıtlaSil