
Malzemeler
Kek için:
Üç yumurta,
İki kahve fincanı şeker,
Üç kahve fincanı un,
Bir buçuk kahve fincanı sıvı yağ,
Bir yemek kaşığı krem çikolata,
Bir paket vanilya, bir paket kabartma tozu.
Bir su bardağı süt,
Bir çay kaşığı kakao,
Bir tatlı kaşığı şeker.

4 Su bardağı süt,
1 yumurta,
2 Yemek kaşığı nişasta
2 Yemek kaşığı un
1 Çay bardağı şeker
1 Paket vanilya
Pastanın üzeri için bir yemek kaşığı kakao.

Kilitli yuvarlak kek kalıbı yağlanarak karışım kalıba dökülür. Fırına göre değişmekle birlikte ortalama önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir.


Krema ılıyana kadar kek hazırlanır.

Alt kek tabanı kalıbın altında kalır üstü bir servis tabağına ters çevirerek kolaylıkla alınır. Kek kalıbı tekrar takılır.
Kekin tabanı karıştırılan bir bardak süt, bir tatlı kaşığı şeker arzuya göre kakao da eklenebilir. Yarısı ile taban ıslatılır. Kremanın yarısı üzerine dökülerek yayılır.


Üstüne kekin diğer yarısı kapatılır ve kalan krema üzerine dökülerek yayılır. Üzeri bir kapak veya streç ile kapatılarak buzdolabında bekletilir. Servis yaparken üzerine tel süzgeç yardımıyla bir yemek kaşığı kakao serpilir.

TIKLAYIN YEMEK TARİFLERİ...
TIKLAYIN KAHVALTI...

TIKLAYIN TATLI TARİFLERİ...
TIKLAYIN KIŞ HAZIRLIĞI...
Her zamanki gibi harika anlatım.Mutlaka deneyeceğim.Elinize sağlık
YanıtlaSil