Önce el açması gözleme yaparak başlayalım.
Yaklaşık 10 adet gözleme için malzemeler.
5 Su bardağı un, bir çay kaşığı tuz ile kulak memesi kıvamında yoğurulur. Yoğurma işlemi 5 dakika kadar sürmelidir. Evde kurumuş ekmekleriniz varsa bir su bardağı un yerine 3-4 dilim bayat ekmek kullanabilirsiniz. Ekmek ıslatılıp sıkılır ve una karıştırılır. Bu hem gözlemelerinizin yumuşak olmasını sağlar hemde bayat ekmeklerinizi değerlendirmiş olursunuz.
İçi 750 gram kadar ıspanağı bir orta boy kuru soğan ve bir çay kaşığı tuz ile kavurarak hazırladım. Siz istediğiniz içi kullanabilirsiniz.

LAVAŞ İLE GÖZLEME
En az diğeri kadar lezzetli ve çok daha kolay gözleme yapmak mümkün hemde hiç una hamura dokunmadan. Ben bunu daha çok Çocuklar için acil atıştırmalık hazırlamam gerekirse yapıyorum. Hazır lavaş ekmeği ismiyle satılıyor Bim'de var mesela ince olanlardan.

İçinizi hazırlayın. Bir yumurtayı bir tutam tuzla iyice çırpın. Çırpılan yumurtayı lavaşın kenarlarına fırça kullanarak fırçanın kalınlığı kadar çepeçevre sürün yarısına içi koyun ve ikiye katlayarak yapıştırın.

Ve afiyetler olsun efendim...
Sorularınız ve yorumlarınız için aşağıdaki yorum kısmından bize hızlıca ulaşabilirsiniz...
TIKLAYIN YEMEK TARİFLERİ...
TIKLAYIN KAHVALTI...
TIKLAYIN TATLI TARİFLERİ...
TIKLAYIN KIŞ HAZIRLIĞI...
ay bak bu iyi oldu saoooool :)
YanıtlaSil