SULU KÖFTE

   Günün yemeği sulu köfte... 
Hiç vakit kaybetmeden hemen tarife geçiyorum...


Malzemeler:
Yarım kilo kıyma
1 Çay bardağı Pirinç
1 Orta boy Kuru soğan
2 Çorba kaşığı Salça
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
2 Çay kaşığı Kuru Nane
Yarım Çay kaşığı Kimyon
2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çorba Kaşığı Un


Yarım kilo kıyma, 1 Çy bardağı pirinç, 1 Çay kaşığı tuz, 2 Çay kaşığı nane iyice yoğurulur.
   Yoğurma işlemi bitince iki çorba kaşığı kadar su koyarak tekrar yoğurulur ve bir buzdolabı poşedi veya kapalı bir kapta dolaba konarak bir kaç saat bekletilir. 
   Bekletme için zamanınız yoksa veya pirinçler kıymayla iyice özdeşleşsin istiyorsanız pirinci yarım bardak su ile suyunu çekene kadar pişirip yumuşatabilirsiniz. Ben sabahtan yoğurup bekletmeyi tercih ediyorum.

 Fındıktan biraz daha büyük parçalar halinde alınarak köfteler yuvarlanmaya başlanır. Burada küçük bir ipucumuz olacak yumruğunuzun yarısı büyüklüğünde bir parça alıp onu silindir şekline getirdikten sonra onun ucundan parça parça alarak hızlıca köftelerinizi yuvarlaya bilirsiniz.  Bu arada yanınıza küçük bir kasede su alıp arada elinizi ıslatmak işinizi kolaylaştıracaktır.

   
   Sulu köfte gibi yemekleri koyu kıvamlı tercih ettiğimiz için köftelerin üzerine bir çorba kaşığı un serpiyoruz. Tercihe göre eklemeye bilirsiniz.


    Sulu köftelerimiz hazır artık yemeğimizin suyuna geçebilir. Bir orta boy soğan bir çay kaşığı tuz da eklenerek yağda kavrulur. Kıyma yağlı olduğu için mümkün olduğunca az yağ kullanılır bu aşamada. Soğanlar kavrulduktan sonra salçada eklenerek kavrulur ve beş su bardağı su eklenir. Kaynar su ekleyebilir veya soğuk su ekleyip kaynamasını bekleyebilirsiniz.

   Suyumuz kaynamaya başladıktan sonra köfteler ve yarım çay kaşığı kimyon eklenerek bir kez karıştırılır ve pişmeye bırakılır. Köfteler eklendikten sonra tekrar kaynamaya başlayınca altı kısılır. 20 Dakika gibi bir sürede pişer. 

Ve Afiyetler Olsun Efendim...




TIKLAYIN YEMEK TARİFLERİ...



3 yorum:

  1. hayatta en sevdiğim bikaç yemekten biriii :) terbiyeli sulu köfte diyoruz biz. salçasız yapıyoruz. sarı yemek diyom ben :)

    YanıtlaSil
  2. Hem sulu hem köfte.Doyurucu oluyor.Valla her türlüsünü yerim.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım Sulu köfteye olsada yesem :)

    YanıtlaSil