Malzemeler:
750 gr Ispanak
4 Adet Yufka
Tepsiyi yağlamak için sıvı yağ.
Sos için: Sıvı yağ , Süt
4 yufka için bir çay bardağından biraz eksik sıvı yağ, bir su bardağı kadar süt. Tarifimizin sonunda miktarlardan bahsedeceğiz.

İç: Bir adet orta büyüklükte soğan az yağda kavrulur üzerine yıkanıp doğranan ıspanaklar eklenir. 15 dakika kadar bir çay kaşığı tuzda eklenerek kavrulur.
Böreğin yapılışı:


Börek istediğimiz büyüklüklerde kare şeklinde kesilir. Resimde ki genişlikler dört parmak kadar.
Kestikten sonra gelelim sosuna, üzerine bolca sos dökeceğimiz için katlara herhangi bir şey sürmedik.
Bu börek sosu aşçılık okullarında öğretilen kabul görmüş bilinen bir sos. Öğrendiğimden beri sıklıkla kullanıyorum.
Asıl ölçü bire bir ama ben yağı biraz daha az kullanmayı tercih ediyorum. Bir çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ ile bir su bardağı sütü bir kasede iyice karıştırıp böreğimizin her yerine eşit şekilde döküyoruz.
Başka hiç bir şey yapmadan böreği fırına verin 175-180 derecede fırınınıza göre değişir üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Böylece durdukça yumuşayan, hatta ertesi gün daha lezzetli olan ıspanak böreğinizi servis edebilirsiniz....
AFİYETLER OLSUN EFENDİM...
TIKLAYIN YEMEK TARİFLERİ...
Canım bugün pişti olduk.Bende buzluk böreği yapmıştım.Ispanaklı böreğin harika görünüyor.Ayrıntılı ve harika anlatmışsın.Eline sağlık
YanıtlaSilAaaa istesek denk gelmez😊Çok teşekkür ederim❤Hemen geliyorum
SilBir daha açken blogları gezmiyeceğim olmuyor böyle.. yapan var yapamayan var siz şimdi ne kadar tarif verirseniz verin ben bunu yaparken mutfağıma hırsız girmiş gibi oluyor...
YanıtlaSil