TÜRK USULÜ SPAGETTİ

   Spagetti başka bir deyişle çubuk makarna... Sık sık sofralarımıza konuk ettiğimiz spagetti Türk mutfağına ne zaman girdi bilinmez ama şüphesiz onuda kendimize benzettik. 

    İtalya da veya italyan usülü spagetti yediyseniz bilirsiniz onlar bizim gibi makarnayı nişastasını suyuna salana kadar haşlamıyorlar. Glisemik indeksi daha düşük daha diri tüketiyorlar. Sanırım bu sebeple bizim gibi çok fazla makarna tükettikleri halde, kilo almıyorlar. En sağlıklı makarna için haşlama süresi 7-9 dakika olmalı.
Mantarlı Sos
Makarnayı haşlama süresi 9 dakika olduğuna göre biz önce makarnayı birlikte sunacağımız sosları hazırlayayım.
   Makarna deyince aklımıza sarımsaklı yoğurt, salçalı sos geliyor. Dolayısıyla spagettiyi de bizim usül daha çok seviyoruz. Yeni nesil farklı lezzetlere bize göre daha açık. O zaman ne yapıyoruz. Biz sofraya sosları diziyoruz. kendi tabağında kim ne yaparsa yapsın...
Kıymalı Salçalı Sos
Makarna ile sunulabilir.
1. Salçalı sos
2. Sarımsaklı yoğurt
3. Salçalı kıymalı sos
4. Mantarlı Soslar
5. Rendelenmiş kaşar
6. Mısır
7. Beyaz peynir
8. Maydanozlu beyazpeyir.
9. Tulum Peyniri
10. Lor peyniri maydanozlu veya sade
11. Ton balığı
12. Kızarmış tavuk parçaları
13. Ketçap
14. Mayonez
Bu listenin nerede biteceği tamamen size kalmış. Siz nasıl tercih ediyorsunuz? Yoruma yazabilirsiniz...



  Makarna nasıl haşlanır...

1 Paket Spagetti için:

3 litrelik bir tencereye 2 litre kadar su, bir çay kaşığı tuz , bir kaç yemek kaşığı sıvı yağ konur. Su kaynayınca makarnalar suya bırakılır. Mutlaka karıştırılır. Bir çatal yardımıyla bütün makarnaların birbirinden ayrıldığı görülene kadar yavaş hareketlerle karıştırılır. Makarnanın durumuna göre 7-9 dakika kadar haşlanır. Üzerine bir büyük bardak soğuk su dökülür sallanır. Süzülür ve tencereye bir kaç kaşık sıvı yağ, bir kaşık tereyağ, bir çay kaşığı tuz alınır tereyağ eriyince makarna ilave edilir altı kapanır ve bir çatal yardımıyla karıştırılır. 

   Artık bundan sonrası size kalmış... Spagetti bildiğimiz makarnalardan farklı bir lezzet yemesi zor ama keyifli...
   Aklıma gelmişken tencereye sığmıyor diye spagettiyi ortadan ikiye bölenler varmış :)) siz tencereye salın o zaten hemen yumuşayıp tencerenin içine akıyor... Bende bölüyorum :) Yemesi daha kolay oluyor... 

AFİYETLER OLSUN EFENDİM...


TIKLAYIN YEMEK TARİFLERİ...









4 yorum:

  1. Ünviversite yıllarımın klasik menüsü spagetti..Ama farklı versiyonlarını sizden öğrendim eliniz sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık... Canım makarna çekti.:)

    YanıtlaSil
  3. oleeey bayılırım nakarnaya. denerim hey çok sevindim soslaraa :)

    YanıtlaSil
  4. Ben böyle bir sunumda nasıl yiyeceğimi şaşırırdım ama :-) Benim tercihim salçalı ve beyaz peynirli hali.

    YanıtlaSil