VİŞNELİ KREMALI KEK - KOLAY PASTA


  Vişneli pastamızı yapmak için ben vişne reçeli kullandım. Görselde ki resmi zor çektim on beş dakika sonra pastadan eser yoktu. Gerçekten çok beğendik. Sizlerin beğenisine sunuyorum. 
Hazırlama süresi: Ortalama 45 dakika -  1 Saat








Kek için:
2 Yumurta
1 Kahve Fincanı Şeker
2 Kahve Fincanı Un
2 Çorba kaşığı Vişne Reçeli (sadece suyu)
1 paket Kabartma tozu
1 Paket Vanilya
İsteğe göre 1 Çorba kaşığı Damla Çikolata

Krema İçin:
Standart krema Ölçümüzü kullandık.
2 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Nişasta (Mısır nişastası kullandım)
1 Kahve Fincanı Şeker
1 Yumurta
1 Paket vanilya 
1 Çorba Kaşığı Tereyağ

Jöle için:
2 Su bardağı Vişne Suyu
1.5 Çorba Kaşığı Nişasta (Mısır nişastası kullandım)
(Gerekirse tadı ayarlanır.Bir fincan şeker ekledim reçele su ekleyerek yaptığım için.)



   Pastamız da kullandığımız vişne için 1 çay bardağı vişne reçeli kullandık. Önce kekte kullanacağımız vişne için vişne reçelimizi bir tel süzgeç üzerine alıp 2 çorba kaşığı kadar koyu vişne şerbetini ayırıyoruz. Kalan vişnelerin üzerine 2 su buçuk su bardağı su ekleyip iyice karıştırdıktan sonra suyunu kullamak üzere süzüyoruz. Böylece kek için 2 Çorba kaşığı vişne şerbeti, keki ıslatmak için 1 Çay bardağı Vişne suyu, Jöle içinde 2 su bardağı vişne suyunu elde etmiş oluyoruz. Keki sade yapıp diğerleri için reçel yerine vişne suyu da kullanabilirsiniz.


Kek: 2 yumurta ile bir kahve fincanı şeker iyice çırpılır. Üzerine iki fincan un,vanilya,kabartma tozu,vanilya eklenerek çırpılır ve son olarak iki yemek kaşığı reçel ve isteğe göre 1 çorba kaşığı damla çikolata da eklenerek karıştırılır.
   Düz ve kilitli kek kalıbına dökülerek 175 derecede yaklaşık 20 dakika pişirilir. 


KREMA:
Standart pasta kremasıdır.  2 Su bardağı süte, 1 Çay bardağı şeker, 1 er çorba kaşığı un ve nişasta , bir yumurta, bir paket vanilya eklenerek sürekli karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir. Üzerine bir çorba kaşığı kadar tereyağ eklenerek altı kapatılır. Karıştırılarak soğutulur. 
 Krema soğutulurken jölenin yapımına başlanır.
2 Su bardağı vişne suyu 1 Fincan şeker (tadı ayarlanır) 1.5 çorba kaşığı nişasta karıştırılarak pişirilir. Jöle karıştırılarak soğutulur.

Ve sonunda...

Kekin üzerine bıcak yardımıyla yarıklar açlılır. Bıçağı sağa sola hareket ettirerek büyük yarıklar oluşturursanız vişne suyu ve krema keke daha kolay işler. Bir çay bardağı vişne suyu kekin üzerine serpilerek kek ıslatılır. Kekiniz soğuk olmalıdır. Üzerine ılık krema dökülür ve spatula ile üzeri düzeltilir.En üste jöle ılık veya hafif sıcak olarak dökülür.

   Servisten önce az iki saat dolapta dinlendirilmelidir. Hatta dolapta bir gün bekletirseniz daha da güzel olacaktır.  

AFİYETLER OLSUN EFENDİM...












Yorumlar

  1. ayyy saoool vişne ve pasta pek severim. tarif de aklımda olsuuun :)

    YanıtlaSil
  2. Görsel harika...Sadece beni ye diyo...Eline sağlık canım yine harika iş çıkarmışsın.

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder