
Tarifimize geçelim;

Bir adet küçük boy karnabahar
Bir yumurta
6-7 tane taze soğan
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1.5 Çay kaşığı kimyon
Bir Çay kaşığı kabartma tozu

Un yumurta,ince kıyılmış taze soğan, tuz,kabartma tozu,kimyon ezmeden karıştırılır.

Tavaya yağ koyularak kızdırılır. Eller hafif yağlanarak hamurdan parça parça alınarak köfte şekline getirilir ve tavaya koyulur. Çevrilerek iki tarafı kızartılır ve karnabahar köftelerimizi servise hazırlayabilir..

Ve Afiyetler Olsun Efendim...
yoğurt da dökülür, mis gibide yenir, ellerinize sağlık...
YanıtlayınSildeğişik bir lezzet olmuş tebrikler
YanıtlayınSilGüzel olmuş. Ellerinize sağlık... Yarın deneyeyim ben bunu.:)
YanıtlayınSilCanım yine döktürmüşşün.Ellerine sağlık
YanıtlayınSilMücver e güzel bir alternatif bence. En yakın zamanda mutlaka deniyorum. Teşekkürler 🙂
YanıtlayınSilmerhabaaa :) bu nasıl güzel bir tarif denerim bayılırıım :)
YanıtlayınSil