KARNABAHAR KÖFTESİ

   Karnabahar yemeği, karnabahar kızartması derken karnabaharın köftesini de yaptık. Çok da güzel oldu tarifimizi beğeninize sunuyoruz.
 Tarifimize geçelim;
  
Malzemeler:
Bir adet küçük boy karnabahar
Bir yumurta
6-7 tane taze soğan
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1.5 Çay kaşığı kimyon
Bir Çay kaşığı kabartma tozu


Karnabahar on dakika kadar haşlanır. Soğuması beklenir. Çatalla karnabahar çok ezilmeden küçük parçalara ayrılır.
   Un yumurta,ince kıyılmış taze soğan, tuz,kabartma tozu,kimyon ezmeden karıştırılır.

    Çok yoğun kıvamlı olmadığı için köfteler önceden şekillendirilemez. 

   Tavaya yağ koyularak kızdırılır. Eller hafif yağlanarak hamurdan parça parça alınarak köfte şekline getirilir ve tavaya koyulur. Çevrilerek iki tarafı kızartılır ve karnabahar köftelerimizi servise hazırlayabilir.. 

  Karnabahar köftesini ıspanak köftesi gibi kıymalı yapmadık. Ispanak köftemizi deneyip beğenen herkese karnabahar köftemizi de tavsiye ediyoruz. 
   

Ve Afiyetler Olsun Efendim...













6 yorum:

  1. yoğurt da dökülür, mis gibide yenir, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. değişik bir lezzet olmuş tebrikler

    YanıtlaSil
  3. Güzel olmuş. Ellerinize sağlık... Yarın deneyeyim ben bunu.:)

    YanıtlaSil
  4. Canım yine döktürmüşşün.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Mücver e güzel bir alternatif bence. En yakın zamanda mutlaka deniyorum. Teşekkürler 🙂

    YanıtlaSil
  6. merhabaaa :) bu nasıl güzel bir tarif denerim bayılırıım :)

    YanıtlaSil