BULGUR KÖFTESİ VE KISIR

İki tarif bir paylaşımda olur mu?
Bizim paylaşımlarımız genelde böyle çünkü kendimiz için bir şeyler hazırlarken çoçukları ve ev ahalisini veya misafirlerimizi de memnun edecek basit atıştırmalıklar yapıyoruz... Önce tarifler...
    Öncelikle çok pratik ve lezzetli bulgur köftesiyle başlayalım tariflerimize bulgur köftesi ve kısır için 2 su bardağı bulguru 2 su bardağı kaynar su ile ıslatarak başlıyoruz. 


    Bulgur köftesinin yumuşaklığı, ıslattığınız bulgurun yumuşaklığına bağlıdır. Bu sebeple, kısır için olan kısmı ayırdıktan sonra bir miktar daha kaynar su ekleyebiliriz.
Malzemeler
1 Su bardağı Islanmış İnce Bulgur
2 Yemek kaşığı Un
1 Yumurta
1 Orta Boy Soğan
Yarım tavuk Göğsü (Kıyma)
Tuz

   Tavuk göğsü ve soğan robotla veya bıçak yardımıyla ince ince kıyılır. Bulgur, tavuk, soğan, yumurta, un ve tuz eklenerek beş on dakika kadar iyice özleşene kadar yoğurulur. Daha sonra elimize yapışmaması için su yardımıyla köftelerimiz şekillendirilir. Tekrar hatırlatayım bulgur ne kadar güzel su çekip yumuşak olursa köfte o kadar yumuşak olur. 
    Köfteleri pişirmek için bir kaç yöntemimiz var şimdi bunlardan iki tanesinden bahsedeceğim üçüncüsü ise bu tarifle sulu yemek yapıyoruz onu yaptığımda buraya linkini eklerim.
  •  2 çorba kaşığı un ile yarım su bardağı su karıştırılır tuz eklenir ve köfteler bu sıvı karışıma batırılarak kızartılır... Bu köftelerin hafif olmasını sağlıyor yağ çekmiyor. bu sebeple ben bu yöntemi kullanıyorum.
  • İkinci yöntemde ise 3 Çorba kaşığı un yarım bardak su bir yumurta bir miktar kabartma tozu karıştırılır. Köfteler bu karışıma bulanarak kızartılır. Görünüş olarak çok daha gösterişli ve lezzetli olur ama biraz yağ çektiği için biz bize isek çok tercih etmiyorum. 
Bulgurun kalan kısmı ile kısır yapıyorum. Kısırın da yöre yöre o kadar çok versiyonu var ki çok da tarif verme taraftarı değilim malum bizim sayfamız yemek tarifinden ziyade pratik tariflerle nasıl daha çok ve daha hızlı atıştırmalıklar yapabilmekle ilgili.
 Benim kısır:
1 Bardak ıslanmış bulgur
1 adet kuru soğan
1 Çorba kaşığı karışık salça
2 Adet Salatalık
1 Domates
Bir çak yaprak Marul, Maydanoz, dereotu.

Soğan ve salça kavrulduktan sonra ıslatılmış bulgur ile karıştırılır. Diğer malzemeler doğranarak, limon, nar ekşisi ve pul biber eklenerek karıştırılır.  Kısır konusunda bir çok tercih olduğunu bildiğim için detaya girmiyorum ama eleştiri almadan söyleyeyim taze soğan sarımsak kullanmıyorum. Diyet esnasında çok sık kullandığım için kokusundan kaçınıyorum.
Bulgur köftesini çok seveceğinizi tahmin ediyorum. Bu arada tavuk kıyması yerine normal kıyma da kullanabilirsiniz. Çocukların çok seveceği pratik bir tarif olduğunu da söyleyerek veda edeyim.

Afiyetler Olsunn...

    Bundan sonraki tarifimiz de sıcak yaz günlerinde çocuklarınızın bayılacağı yapması da çok kolay bir sürpriz var.
Görüşmek üzere....

9 yorum:

  1. bulgur köftesini merak ettim deneyeceğim uygun bir zamanda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsiniz. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.��

      Sil
  2. Yine pratik ve güzel bir tarif.Bunu deneyeceğim. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsiniz.Çocuklar çok seviyor. Yorumunuz için çok teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Kısırn rengi güzelse kesin cok güzel olmustur ki olmus gibi :) köfteyi hic yapmadim. Tavuk kiymasi hic almadim. Ama severm bulgurlu seyleri :) eline saglk canm benm 💕

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavuk göğsü olarak alıp kıymasını kendim yapıyorum hazır kıyma olarak pek bulunmuyor ama bıçakla bile kolay kıyılıyor. Kısır diyet için can simidi bence evde ne varsa onunla yapıyorum:)) Yorumun için çok teşekkür ederim😊

      Sil
  4. Merhaba. Bulgur köftesinin kırmızı etli olanını yedim ama tavuğu denememiştim. Daha hafif olabilir. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba tavsiye ederim evet daha hafif oluyor. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Sevgiler

      Sil
  5. İlk defa bulgur köftesini duydum, açıkçası çok merak ettim ve müthiş gözüküyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil