HOŞAFA RAĞBET VAR DEDİLER...

   
Bu aralar bir hoşaf muhabbetidir gidiyor. Hoşaftan anlayan anlamayan fikir yürütüyor.
Havaların sıcaklığından olsa gerek bu kadar hoşaf lafı geçince bizde konuşalım istedim. Biz artık sofralarımızı kalorisi düşük gıdalarla kurmaya gayret ediyoruz. İçeceklerde bunun önemli bir parçası.

   Birde komposto meselesi var bilirsiniz, kuru meyve ile yapılana hoşaf, taze meyve ile yapılanı na komposto diyorlar. Ama hangisi hoşaf hangisi komposto sorsan kimse bilmiyor. İkisini de ramazan dışında pek yapmam ama sıkça meyve suyumu evde hazırlarım.

   Malzemeler  meyve, su, şeker evde yapma imkanımız varsa içeceklerinizi mutlaka evde hazırlayalım. Bunun bir sürü sebebi var.
  • Evde hazırladığınız içecekte katkı maddesi olmaz
  • Sağlıklıdır
  • Vitamin değeri daha yüksektir
  • Tazedir
  • İçinde ne olduğunu bilirsiniz
  • Şekeri istediğiniz gibi daha azdır siz tatlandırırsınız.
  • Kalorisi düşüktür.
Ve evde içecek hazırlamanın bir çok yolu var ben bildiklerimi anlatayım sizde atladığım bir şey varsa lütfen yorumlarda ekleyin.

  • Meyveyi konsantre kaynatıp biz küpleri şeklinde suya atarak meyve suyu elde edebilirsiniz...Özellikle vişne için bu yöntem çok uygun.
  • Meyveyi mevsiminde alıp tek kullanımlık poşetlerle derin dondurucuda saklayabilir, tüketeceğiniz zaman hazırlayabilirsiniz. Kaynaması soğuması uzun sürdüğü için bunu pek tercih etmiyorum ama yapıyorum.
  • Kavanozlarda hazırlayıp dolap dışında da saklayabilirsiniz.
  • Mevsimine göre uygun olanlardan yaparsınız. Yazın çok bol ama kış aylarında bu yöntemlerle meyve suyu yapmıyoruz bu hazırlıklarda bu sebeple yapılıyor zaten çok soğuk içecek tüketilmiyor:)  olmadı portakal sıkın.  

   En pratik olanı buz küpleri vişne için mesela 1 kg vişneyi 1 , 1.5 litre suda kaynatın soğutup plastik bardaklarda derin dondurucuya atın. Kullanacağınız zaman bir sürahi suyu vişne suyuna çevirebiliyor. Şekerlendirmeyi istediğiniz zaman yapabilirsiniz. Ben tüketeceğimiz zaman duruma göre yapıyorum.  

Devam edeceğiz....

4 yorum:

  1. Soğuk ve vişnelisi güzel oluyor, sıcaklarda. Tercihim, şekersiz olanından...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende şekerini kendim ayarlayabilidiğim için seviyorum. Yorumunuz için çok teşekkür ederim😊

      Sil
  2. Valla ben biliyorum hangisi hoşaf hangisi komposto :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben arada unutuyorum😊 Yorumunuz için teşekkür ederim😊

      Sil