FIRINDA MAKARNA

Çok hafif ve lezzetli fırında makarna tarifi...
Malzemeler:
1 Paket Çubuk Makarna,
3 Yumurta ,
1 Su Bardağı Yoğurt,
1 Su Bardağı Kaşar peyniri,
3 Çorba Kaşığı sıvıyağ (Tercihe Göre)
Tuz.

   Çubuk makarna kaynayan suya salınır 9 dakika haşlanır. 7-9 dakika arası haşlanan makarna nişastasını suya bırakmaz. Makarnanın yapışmaması için haşlama suyuna bir miktar yağ ve lezzeti için bir çay kaşığı tuz eklenir. Tarifimizi verdikten sonra bunun sebebinden bahsedelim.
   Haşlanan makarnalar süzülür. Süzgeçteyken üzerinde soğuk su gezdirilerek bir miktar soğuması sağlanır. Derince bir kapta 3 yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 2 çorba kaşığı sıvıyağ karıştırılır. 2 Çay kaşığı tuz, makarnada eklenerek iyice karıştırılır. Yağlanan tepsiye yayılır. Üzerine bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri eşit olarak serpilir ve fırına verilir. 175-180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
  Resimde gördüğünüz gibi üzerinde dilim kaşar kullandım. Serviste çok kolaylık oluyor. Orta boy borcam tepsiye 7 dilim tam geliyor kaşarların boyutu kadar büyüklüklerde kesilerek kolayca servis yapılabiliyor.
                             Ve Afiyetler Olsun Efendim...



   Makarna bizim sofralarımızın vazgeçilmezi olduğu gibi malumunuz İtalyan mutfağının da kıymetlisi. arada şöyle bir fark var efendim İtalyanlar makarnayı belli bir süre haşlıyorlar biz canı çıkana kadar suyu koyulaşana kadar haşlıyoruz. Bu sebeple makarnayı glisemik indeksi yüksek tüketiyoruz. 7 dakika haşlanan makarnanın glisemik indeksi elli iken haşlama süresi arttıkça bu değer yükseliyor. Bu ayrıntıyı gözden kaçırmayalım... 
       





3 yorum:

  1. Gamzecim yine döktürmüşssün maşallah sana.Çıtır çıtır ne de güzel olmuş."akşama ne pişirsek" derdine son..Eline sağlık

    YanıtlaSil