FISTIKLI İRMİK HELVASI

  Fıstıklı irmik helvasının yapım süresi yaklaşık 20 dakika hemen tarifimize başlayalım...



     Malzemeler;
2 Su bardağı irmik
2 Su bardağı Şeker
Yarım paket tereyağ (125gr)
4 Su bardağı kaynar su
Bir paket fıstık (25gr)

(Malzemeler tam ölçüsünde)

Genişçe bir tencereye tereyağ alınır, tereyağ eriyince fıstıklar eklenir fıstıkların rengi değişince yağ yanmadan irmikler eklenir. Fıstığı çok kızarmış istiyorsanız önce bir yemek kaşığı sıvı yağda fıstıkları kavurun üzerine tereyağı ekleyin. İrmiklerin rengi değişmeye başlayınca altı kısılır. Toplam kavurma süresi 8-10 dakikadır. Kavurma işlemi bitince iki su bardağı şeker ilave edilir. hızlıca karıştırılır. Üzerine 4 su bardağı kaynar su eklenir. Suyu ölçülü olarak kaynatıp direk üzerine dökerseniz daha kolay olur. İrmikleri kavururken ve bu su verme aşamasında sürekli karıştırılır. Suyunu çekene kadar karıştırılarak pişirilir. Buradaki süre yaklaşık 5 dakikadır. 5 Dakika sonunda altı kapatılır ve iki kaşık yardımıyla sekil verilerek servis yapılır.

   Şekilli kap kullanarak servis yapacaksanız. Piştikten sonra üzerini kapatın dinlensin. Soğuduğunda karıştırarak tane tane dökülmesini sağlayabilirsiniz. İstediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.

  Servis yaparken tercihe göre üzerine tarçın serpilebilir.

Ve afiyetler olsun efendim... 


TIKLAYIN YEMEK TARİFLERİ...

TIKLAYIN KAHVALTI...

TIKLAYIN TATLI TARİFLERİ...


TIKLAYIN KIŞ HAZIRLIĞI...



   

3 yorum:

  1. Denedim harika oldu.Çok denk oldu ölçülerde.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. ne zamandır aklımda olan bir tatlının tarifi ile karşılaşmak tesadüf olmasa gerek:)
    O vakit hemen denemek lazım.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil