TAVUKLU PIRASA YEMEĞİ

   Pırasayı birde böyle deneyin bugün yemeğimiz tavuklu pırasa yemeği. genelde zeytinyağlısını veya böreğini tercih ettiğimiz pırasayı tavuklu sulu yemek yaptık çok da güzel oldu.







   Malzemeler;
Bir kilo pırasa 
Yarım tavuk göğsü
1 Yemek kaşığı pirinç
1 Adet orta boy havuç
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1.5 çay kaşığı tuz
3 Yemek kaşığı sıvıyağ


Tarif:
   Pırasanın uç yapraklarını kullanmadım tarifimizi verelim onlarla neler yapabiliriz konuşalım... Pırasanın üst kısmı yıkanır ve bir parmak kalınlığında doğranır.




   Bir adet kuru soğan doğranır veya rendelenir. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kuşbaşı doğranmış tavuk parçaları eklenir. Tavuk parçaları biraz sotelendikten sonra bir yemek kaşığı salca eklenir ve kavrulur. 

Bir yemek kaşığı pirinç, daha önceden hazırlanan pırasalar, halka doğranmış havuçlar ve pırasayı kapatacak ama geçmeyecek kadar su eklenir.

  Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişme süresi yaklaşık 45 dakikadır. 

Afiyetler olsun efendim...
      Şimdi gelelim pırasanın kalan yapraklarıyla ne yapacağımıza en kolayı doğrayıp kavurup üzerine yumurta ile omlet yapabilirsiniz. Kahvaltıyı da hallettik bu arada... 
   Mücverde yapabilirsiniz. Pırasalarınız olgunlaşmış pırasa ise biraz kavurup mücver yapabilirsiniz. Mücver tarifi için burayı tıklayabilirsiniz. Tarifte bütün pırasa kullandık ama kavurup yapraklarıyla da çok güzel oluyor. Sizde pırasa sevenlerdenseniz bu tarifleri çok beğeneceksiniz... Afiyetler olsun efendim...



TIKLAYIN YEMEK TARİFLERİ...

TIKLAYIN KAHVALTI...


TIKLAYIN TATLI TARİFLERİ...


TIKLAYIN KIŞ HAZIRLIĞI...



7 yorum:

  1. merhaba, harika görünüyor emeğinize sağlık , dolapta zeytinyağlısı olmasa bu akşam bile deneyebilirdim :D bu arada takipçi olmak için sadece G+ mı kullanıyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal ağları , blog izleyi ve google grup kurdum çok yeni...Teşekkür ederim😊

      Sil
  2. tavuk da pırasa da bayılırım yapıyım bunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel oldu yap bence de :) teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Detaylı ve tam ölçülü anlatımız ile yaptım.Çok güzel oldu kocam ve çocuklarım nerdeyse parmaklarını yediler.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık:) teşekkür ederim yorum için

      Sil