LİMON BUZ KÜPLERİ


Limon hakkında her gün yeni bir bilgiyle karşılaşmak mümkün. Son zamanlarda sıkça karşılaştığımız rendelenmiş limon mucizesi hakkında bir çok yazı okudum ve kullanmaya karar verdim. 


Esas olan limonu kabuklarıyla birlikte tüketmek. Limona göre kabuğu çok daha keskin bir aromaya sahip tadı ise biraz acımsı olmasına karşın ağzınızda alışabileceğimiz farklı bir tat bırakıyor.

Limonu Rendelersek Ne olur.... (Bilinen faydaları:)

  • Limonun aktioksidan ve antidepresan özelliklerinden çok daha fazla faydalanırız.
  • Kemoterapi tedavisinde kullanılan ilaçlardan 10 000 kat fazla kanseri tedavi etme etkisi olduğu bilinmektedir.
  • Kist ve urları tedavi etme etkisi vardır.

Limonda bulunan vitaminlerden ve olumlu etkilerinden çok daha fazla faydalanmak için limonu rendelenmiş olarak yani kabuğuyla birlikte kullanmamız öneriliyor. Kilo vermeye çalışırken sıkça kullandığımız limondan niye daha fazla faydalanmayalım diye düşünerek bunu biraz daha pratik hale de getirebiliriz.


  Salatalar için limon yıkanarak buzdolabı poşeti yardımıyla buzlukta saklanabiliyor. Gerektiğinde kullanacağımız kadar limonu rendeleyip kalanı tekrar buzluğa koyabiliyoruz. Diyet çaylarında kullanılmak üzere limonu bir kerede rendeleyip buz küplerinde dondurarak kullanıyorum. Burada dikkat etmemiz gereken rendelenmiş limon kabuklarının mümkün olduğu kadar buz küplerine eşit dağılmasını sağlamak.
   
Her şey daha sağlıklı yaşamak için...

 Formda kalmak bir yaşam şeklidir... Burada buluşmaya devam edelim daha konuşacak çok şeyimiz var. Sağlıklı ve formda kalın...



10 yorum:

  1. Aaa ne güzel bir fikir buuu 😀 cok mantikli valla saglikli saglikli ic canm :)

    YanıtlaSil
  2. Çok iyiymiş ya bu..Faydalı bir yazı gerçekten..

    YanıtlaSil
  3. Harika fikir.Teşekkürler paylaşım için.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim...😊 çok pratik geliyor banada sevgiler

      Sil
  4. Merhabaa..Limonata içine de konabilir bu buz küplerinden.Limonatanın sonlarına doğru gelince buzlar erimiş oluyor.Tüm güzelliği kaçıyor limonatanın.Ve bir paradoks başlıyor benim için, içmesem kalanı ziyan olacak,içsem lezzeti kalmadı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu fikre çağ atlattınız şu anda çok iyi fikir
      .Yorumunuz için teşekkür ederim...😊

      Sil