TEK YUFKALI TAVA BÖREĞİ

    Kahvaltıya, çaya , misafire, akşam yemeğine on dakikada mis gibi börek... Fırında veya tavada...


Malzemeler:
1 Adet yufka
2 Orta boy patates
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
2 Yumurta
1 Çorba kaşığı yoğurt
1.5 çay kaşığı tuz
Tercihe göre karabiber,kırmızı biber, kekik...
Yufka önce ikiye bölünür. Şeritler halinde doğranır. Patatesler minik minik küpler şeklinde doğranır. İki yumurta , yoğurt , kaşar, tuz ve baharatlar yani bütün malzemeler iyice yoğurulur.















  
   Fırında patates böreği olarak benzer tarifler var burada fark un yerine yufka kullanılması. Patates böreğini yaparken bir adet yufka yerine 1 çay bardağı un da kullanılabilir fakat lezzeti farklı olacaktır. Ben ikisi de denemiş biri olarak yufka kullanmanızı tavsiye ederim.

  Yoğurmaya başlamadan önce yufkayı dağıtıp daha sonra karıştırmaya başlayabilirsiniz. 

   Malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra orta boy bir tepsiyle fırında üzeri kızarana kadar pişirilebilir. Veya büyük boy tavada iki tarafı da kızarana kadar çevrilerek ve üzeri kapalı olarak pişirilir.

  Pazar kahvaltıları içinde güzel bir alternatif olacak tarifimiz servise hazır...

   Afiyetler olsun efendim...












2 yorum: